Melde flytting til dine leverandører - adresseendring gjort enkelt med Flyttemeldingen

May 12, 2020 10:32 PM    12.5K   

Blog

Melde flytting? Her er noen gode flyttetips for adresseendring

Det er som regel omfattende å flytte og mange ting å huske på. Vi har derfor oppsummert de viktigste tipsene til deg som skal flytte.

1. Planlegging Det kan være lurt å spørre venner og famile om hjelp når man skal flytte. Dersom du har mange store ting, kan det også være lurt å bestille flyttebyrå. Vi anbefaler at du får bekreftelse fra de som skal hjelpe deg. Kanskje man også bør velge en flyttedato som ikke er så mye valgt - de fleste velger den første i måneden.

2. Pakking Når du flytter har du sjansen til å rydde opp og bli kvitt ting. Bruk gjerne digitale markedsplasser slik at du kan selge og gi bort ting du ikke trenger. Når man flytter kan det fort skje uhell og det er mange innbo- og skadeforsikringer som dekker skader som skulle oppstå. Gjør din forsikring det? Det anbefales også at flyttebyrået du bruker kan vise til forsikring.

3. Adresseendring Når du flytter må du huske å gi beskjed til dine leverandører og bestille nytt postkasseskilt, slik at posten din kommer frem. Du må også huske å melde flytting til Fokeregisteret og Skatteetaten. Dersom du synes det er vanskelig å flytte, hjelper vi deg gjerne med din flyttemelding. Klikk her for å starte din adresseendring og bestille postkassteskilt.

Start planleggingen av din flytting så tidlig som mulig, og bruk gjerne sjekklister. Husk å melde flytting slik at posten din kommer frem. Meld adresseendring til din nye bolig her!

Melde adresseendring til viktige leverandører

Når du flytter er det ekstra viktig å melde flytting til bredbåndselskaper og strømselskaper. De som leverer bredbånd eller fiber hjem til ditt nye hjem, vil gjerne ha tre uker leveringstid. Dersom du melder flytting tre uker før du flytter inn, vil de kunne ha booket inn montør som er klar i det du mottar nøklene.

Dersom du ikke melder flytting til ditt strømselskap, vil du kunne risikere å stå uten strømavtale når du flytter inn. Du vil da settes på ventetariff, som er strøm levert av nettselskapet. Denne strømmen er ekstra dyr.

I tillegg til strøm og bredbånd, er det mange andre viktige leverandører. Klikk her for å starte din adresseendring.

Blog
Blog

Hvilke lover og regler gjelder ved flytting?

Det er ikke alltid så lett å vite alle lover og regler. Hvis du skal flytte , må du sende flyttemelding til Folkeregisteret tidligst 31 dager før og senest 8 dager etter du har flyttet. Ved å bruke vår flyttemelding, vil du mottar skjema til Folkeregisteret. Dette følger av folkeregisterloven § 6-1.

Du må også huske å melde flytting til Folkeregisteret om du skal flytte til utlandet. Din flyttemelding som du kan sende til Folkeregisteret, finner du her.

Dersom du har glemt å melde flytting, anbefaler vi deg å melde flyttig så fort som mulig. Utfør din flyttemelding her, slik at du får sendt din adresseendring.

Hva er egentlig folkeregisteret?


Folkeregisteret danner grunnlaget for blant annet hvor man betaler skatt, hvor man skal stemme og befolkningsstatistikk. Det er derfor viktig for myndighetene at Fokeregisteret er korrekt og oppdatert, slik at alle får oppfylt sine plikter og rettigheter. For å sørge for at Folkeregiseret er oppdatert, har man derfor gjort det pliktig å melde flytting. Dette følger av folkeregisterloven § 6-1. Ønsker du å melde flytting, kan du gjøre dette her.

I Fokeregisteret vil du finne opplysninger om blant annet:
- Navn
- Farskap og foreldreskap
- Adresse
- Sivilstand
- Statsborgerskap

Det er mange som bruker infoen fra Folkeregisteret, og eksempler på dette er:
- Skattemyndighetene
- Valgmyndighetene
- Offentlig enheter som NAV, UDI, UNE, Forsvaret og politi

Ønsker du å melde flytting, kan du gjøre det her.

Har du spørsmål til oss?

Ved å klikke på knappen til høyre, kan du sende oss en e-post.
Vi hjelper deg så raskt som mulig og svarer deg innen kort tid.